Återblickar/Historik

ÅTERBLICKAR.

Konserter och evenemang sedan 1985. Senaste konserten överst.

2024-04-11  BASEL Hotel Royal Säffle


Seffle Jazz Club har nöjet att presentera tre musiker som träffades på Musikhögskolan Ingesunds jazzlinje för fyra år sedan och började spela ihop. De bildade då gruppen Basel.


Musikhögskolan Ingesund utbildar i musik 60 hp och ger behörighet för högre musikstudier. Fokus ligger på instrumental färdighet samt orkester och ensemblespel.


Basel är tredje största stad i Schweiz med 173 000 invånare. Basel III är också ett system som sätter standarder gällande kapital och likviditet hos banker och som krävs för att kunna agera på den globala marknaden.


De tre killarna i bandet Basel förenades av intresset för ord och just Basel är ett ord som fascinerat dem så mycket att det fick bli bandets namn. Givetvis var även jazzen och The American Songbook ett gemensamt intresse. Så småningom tillkom även i arrangemang av gamla standards och egna kompositioner. Framförandet är såväl skört som stökigt med ett personligt uttryck.


Bandet består av

Tim Forslund – gitarr,

Kentaro Ragert – trummor

Gabriel Foschi – bas.


Torsdagen den 11 april kl. 19.30

First Royal Hotel, Säffle

Entré: 200 kr (Medlemmar 150 kr)

Ungdom under 20 år, fri entré

2024-02-15 ART OF SWING TRIO. Hotel Royal SäffleUlf Johansson Werre och Klas Lindqvist har var och en för sig fått epitetet ”världsklass” och är båda solister och orkesterledare i olika sammanhang. Tillsammans blir de en musikalisk enhet av unik skaparkraft och gränslös interpretation av olika genrer och epoker. De har ett mångårigt samarbete i allt från små grupper till storband och blir helt fria i de snabba associationerna som duo där de triggar varandra till oanade rum av musikskapande.

Allt från New Orleans till nutid behandlas med kärlek, teknisk briljans och suggestivt sväng.

Oscar Johansson Werre tillhör gruppen unga elitjazzmusiker och har redan fått en rad utmärkelser för sitt mogna, lyhörda och dynamiskt svängande trumspel. Hans känsla för olika genrer har gjort honom till en av de mest eftertraktade slagverkarna i Sverige.

 

Denna trio har gjort stor succé med sin inriktning på melodiös swing av högsta klass.

 

Ulf Johansson Werre – piano, trombone, sång

Klas Lindquist – altsaxofon, klarinett, piano

Oscar Johansson Werre - trummor

2024-01-06 RIGMOR GUSTAFSSON/ERIK SÖDERLIND. Medborgarhuset Säffle


Rigmor Gustafsson - Värmlands jazzdrottning - kommer hem och tar denna kväll med sig Erik Söderlind. På varsitt håll är de en av Sveriges bästa sångerskor och bästa jazzgitarrister. De har som duo charmat och underhållit publiken många gånger tidigare– och nu möts de igen för en intim konsert i ett nära möte med publiken.

Med sitt unika fingerspel skapar Erik Söderlind rymd och atmosfär till Rigmor Gustafssons själfulla röst – på samma sätt som Joe Pass och Ella Fitzgerald en gång gjorde. Paret kommer att bjuda på både örhängen från den amerikanska sångboken och egna kompositioner.


Inleder denna kväll gör Säffleartisten och konferencierenTomas Rimeika.

Tomas släppte år 2022 sitt första album ''Byälvdalen'',en hyllning till hembygden. För detta nominerades han till Årets textförfattare på Manifestgalan och tog emot Säffle kommuns kulturpris. Sedan dess har han hunnit turnera Sverige runt, släppa andra albumet Våga, och kommer denna kväll spela några finstämda ballader om Säffle, Kila och Gillberga,platser inte långt från därVärmlands jazzdrottning växte upp.

Ett samarrangemang mellan Medborgarhuset och Seffle Jazzclub

2023-10-12 T-BEARS & THE DUKES. Hotel Royal Säffle


Torbjörn Solberg – gitarr/sång

Henrik Berg – trummor

Fredrik Kaudern – bas

Emil Wachenfeldt – orgel/piano


Var hittar gruppen inspiration till sitt unika sound? Sannolikt från sin djupa och långvariga kärlek till bluesen och hjältar inom genren som Albert Collins, Albert och Freddie King, Luther Allison som representerar den moderna, elektriska bluesen med ett stänk av funk. Soundet för gruppen kännetecknas av en stor dos elgitarr och Hammondorgel/piano sammansvetsat av ett groovy tight komp.

Torbjörn Solberg – gitarr/sång, Henrik Berg – trummor, Fredrik Kaudern – bas, Emil Wachenfeldt – orgel/piano.

NWT skrev: ”Låtarna doftar och blänker av krut, cayenne och regnvåt neon, hantverket är utfört med finess och elegans, anslaget är brett men träffbilden är ändå omitligt T-Bear & the Dukes” (www.tbear.se)

2023-09-14 JAN GUNÉR TRIO. Hotel Royal Säffle

Jan Gunér trio bjuder på kammarjazz från 20-talet och fram till 60-talet ur The American Songbook och som vi känner igen från filmerna, musikalerna och kabaréerna från USA vid den tiden.

Jan Gunérs trio är en grupp oerhört rutinerade musiker. Jan Gunér – sång och bas har i alla år stått bakom Galenskaparna och After Shave i ¨Den ofattbara orkestern”.

Pianisten Lars Andreasson ingår i en mängd olika sammanhang. Efter ett liv som omtyckt och framgångsrik ägare och förvaltare av Andreassons Musik i Göteborg, verkar han numera som musiker på heltid. Lars trakterar även trumpet och dragspel.

Rolf Jardemark – gitarr har en lång meritlista. Han har släppt ett tiotal album sedan 1989. Senast The Ripple Effect (2023). Han har medverkat i en rad olika TV-band, bl.a. i På Spåret och Bingolotto. Rolf omnämns i boken The Great Jazz Guitarists – The Ultimate Guide skriven av den amerikanske jazzhistorikern Scott Yanow.

2023-07-28 Papa Pider Jazz Band. Åmåls Gamla KyrkaFoto: Sune Andersson


Papa Piders Jazz Band spelar revivaljazz med mycket sång och en del skiffle, sådan musik som spelades under tradboomen i England av till exempel Acker Bilk, Ken Colyer och Chris Barber. Få band får den traditionella repertoaren att svänga så skönt med ett tajt ensemblespel och duktiga solister. Därtill en stor portion göteborgsk humor i presentationerna av musiken. Vinnare av Classic Jazz, publikfavoriter i Orkesterjournalens röstning om Gyllene Skivan och full pott i nättidningen DIG Jazz för sin liveinspelning på Classic Jazz Festival är några av meriterna de senaste åren.


Klas Nilsson – trumpet och sång har ett förflutet inom latin- och balkanmusiken. Detta förde honom både till Västindien och scener för Världsmusik i Norden. Jazzen ligger ändå närmast hjärtat och han hörs ofta i sammanhang där Classic Jazz framförs.


Sverker Nyström – klarinett, saxofon och sång, Hans New Orleansinspirerade klarinettspel och altsax har hörts i många göteborgsband, såsom Mystó´s Hot Lips, Max Lagers och det tidigare Papa Piders. Han var också verksam under lång tid i Gote River Jazzmen. Sverker finns också med New Orleans Jazzcats.


Pider Åvall – trombon och sång, har varit aktiv i mer än 50 år som trombonist, vokalist och bandledare. Han är, förutom i Papa Piders, även medlem i Mysto´s Hot Lips och Gilbert Holmström Quartet. Tidigare var han medlem i Max Lagers New Orleans Stompers. Pider har under många år spelat med olika band på festivaler och klubbar över hela Europa.


Anders Hultman – banjo och sång, Han greps av ”Hootenanny”-febern i mitten av 60-talet, turnerade landet runt med Gothlands Får i flera år och hamnade även på Svensktoppen. Familj, arbete och barn höll honom borta från jazzen tills tråden togs upp igen på 90-talet. Anders har spelat i Sôr Ossbonn´s, the Board band, Hallelujazz och så äntligen Papa Piders Jazzband, som redan i ungdomen tillhörde favoriterna.


Claes Nordborg – bas och sång, började spela banjo i fjortonårsåldern, men redan efter ett par år gick han över till bas. Därefter har han spelat bas i band som Husband Jazz Band, Poseidon Jazz Band och senare swingbetonad jazz i kvintetten Ad Lib. På senare år har Claes återkommit som banjospelare och vokalist i Downtown Jazzmen och numera sjunger han och spelar banjo i Dixieland Redneck´s. Nu har han emellertid tagit fram basen igen för att spela i Papa Piders.


Bo Lindgren – trummor och kapellmästare, började spela tillsammans med Pider redan som 13-åring i Poppes Jazz Band och har sedan dess med undantag för några korta avbrott spelat tillsammans med honom i olika konstellationer. Bosse var bland annat med i Papa Piders originaluppsättning på 60- och 70-talen, men har också varit med i många kända band i den traditionella stilen – band som t ex Husband Jazz Band och Panama Jazz Band. På senare år har han också spelat både i storband och i olika swinggrupper.

Papa Piders Jazzband besitter hög musikalisk nivå, fint ensemblespel med god lyhördhet mellan musiker, varierat repertoarval, stort underhållningsvärde och god publikkontakt. De har varit här två gånger tidigare och rönte då stor uppskattning. Vi hoppas det blir så även den här gången!

2023-04-27  Magnus Döleruds trio med rötter i Värmland


Magnus Dölerud - saxofon, Johan Gund - piano och hans Backenroth - bas.

Saxofonisten Magnus Dölerud, uppväxt i Fagerås, har numera Stockholm som utgångspunkt. Sedan drygt tio år har han spelat med flera av landets ledande storband, som Konserthusets Blue House Jazz Orchestra, Peter Asplund Big Band och Glenn Miller Orchestra. Under åren har han turnerat flitigt i Sverige och Europa med bland annat Quiet Nights Orchestra och legendariska Fredrik Norén Band.


Johan Gund bor i Karlstad och jobbar som musiker, arrangör och lärare. Han har bland annat jobbat med flera av Karlstads körer och han har varit pianist, arrangör och musikalisk ledare för Säffleoperan. Kontakterna finns kvar sedan tiden i Göteborg, och han spelar bland annat tillsammans med Göteborgsbaserade bandet Hi Hank!


Basisten Hans Backenroth är en av våra absolut förnämsta och mest anlitade musiker och har de senaste decennierna turnerat med de allra främsta. Det innefattar mångåriga samarbeten med Putte Wickman, Arne Domnerus, Rune Gustavsson, Kjell Öhman och Monica Zetterlund, och han är det självklara basistvalet för storheter som Scott Hamilton och Ken Peplowski som han turnerat med både i Europa och USA. Här kan vi lägga till en lång lista av studiojobb med Olle Adolphson och Wilmer X, bara för att nämna några få!


Under 20-talet somrar har Magnus Döleruds trio gjort sommarturnéer i Värmlands kyrkor. Efter 15 år utvecklades konceptet och förstärktes med värmländska basisten Hans Backenroth. Detta har lagt grunden för ett tätt samarbete då musik, samspel och repertoar finjusterats. Gruppen bjuder bland annat på jazz med tongångar från Jan Johansson, Monica Zetterlund, Keith Jarrett och Carla Bley.
2023-03-08  Peter Asplund med gruppen Aspiration


Onsdag kväll den 8 mars var det dags för jazzklubb på Hotel Royal igen. Trumpetaren Peter Asplund och hans grupp Aspiration står för musiken. Peter är en av landets främsta jazztrumpetare och han är dessutom sångare, kompositör och arrangör. Han har tidigare vid flera tillfällen gästat jazzklubben och Medis med bland andra sångerskan Isabella Lundgren som solist.

Peter talar om sig själv som ”obotlig romantiker” och ”nostalgiker” och att han har lätt för att känna sig melankolisk. Vi som hört honom spela tycker att detta ger sig till känna i hans musik men att han också kan spela energiskt och explosivt. Han skriver vackra melodier, hans improvisationer är spännande och hans arrangemang är högklassiga. Peter har gett ut nio skivor under eget namn av vilka flera fått fina utmärkelser. Hans senaste är All my Septembers som gett honom utmärkelse ”Gyllene Skivan”.

Gruppen Aspiration består förutom av Peter av basisten Hans Andersson och trumspelaren Johan Löfcrantz Ramsay, båda ypperliga musiker och kända i Säffle efter tidigare bsök. Hans Andersson är också lärare vid Musikhögskolan i Malmö. Johan och Hans är parhästar sedan årtionden och bland annat varit komp till sångaren Svante Thuresson.

Som extra krydda ingår pianisten Lars Jansson. Lars har en internationell karriär som musiker och han var Danmarks första jazzprofessor. Han är också framgångsrik kompositör och många av hans melodier är allmänt kända. Hans pianospel är melodiskt, lyriskt och klangfullt och en rik upplevelse för lyssnaren. Tilläggas kan att både Lars Jansson och Peter Asplund är trevliga och roliga estradörer som höjer stämningen också mellan musiknumren.

En högklassig musikkväll vänta jazzvänner och andra musikintresserade. Kan tänka mig att även blues- och rockentusiaster kommer att gilla Aspiration.

//Stig Andersson


En halvtimme före konserten hölls jazzklubben årsmöte.

Hoppsan! Här har det blitt ett litet tidsglapp.....

2019-04-11 Frank Vignola & Erik Söderlind trio , First Hotel Royal, Säffle

P1160455
P1160452
P1160440
P1160401
P1160400
P1160395
P1160394
P1160392
P1160372
P1160367
P1160358
P1160344
P1160335
P1160331
P1160322
P1160308
P1160290
P1160279
P1160258
P1160255
P1160251
P1160249
P1160231
P1160224

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 11 april återkommer Frank Vignola till Seffle Jazz Club. Denna gång kommer han inte med sin gitarrkollega Vinny Ranioli från New York utan med svenska musiker; bl.a. gitarristen  Erik Söderlind. Tillsammans kallar sig bandet Frank Vignola & his Swedish Friends. De som besökte jazzklubben sist det begav sig kommer ihåg en sprudlande konsert med gitarrvirtousen där musik blandades med varm humor. Ordförande Eva Löfvendahl kan berätta minnet om hur hon, tillsammans med Frank och Vinnie, utan att hinna öva innan framförde låten Embraceble you, på ett mycket humoristiskt sätt. Dessutom minns hon tydligt orden; ”vi följer dig”, när hon sa att hon följer dem…så gör bara proffs som förstår att kompar man en vokalist gör man det oavsett om sångaren heter Madonna eller är som i detta fall ordförande i en jazzklubb långt bort från The Big Apple. Saken är den att Frank Vignola faktiskt också är studiemusiker; och kompar världsartister.

Men vad spelar han då med sina svenska vänner? Vi kan nog som vid förra besöker förvänta oss låtar i Django Reinhard stil a la Franska Hotkvintetten, men också duetter med vår svenska Vignola Erik Söderlind. Erik, född 13 maj 1981 i Kristianstad men uppvuxen i Linköping, är en svensk jazzgitarrist och kompositör som studerat vid Kungliga Musikhögskolan. Hans spelstil bottnar i en amerikansk tradition, med influenser från bland andra Wes Montgomery, George Benson och Grant Green. Han turnerar regelbundet både nationellt och internationellt och har spelat med artister som Magnus Lindgren, Jojje Wadenius, Nils Landgren, Viktoria Tolstoy, Barbara Hendricks och Frank Vignola. Han började spela som barn, ja redan i sex års åldern, då han också började lyssna på gitarrister som BB King och Eric Clapton. Inga svårigheter med yrkesval där inte!

Övriga musiker i bandet är Hans Backenroth bas och Joakim "Jocke" Ekberg trummor. Även de musiker av klass och rang. Frank Vignola har valt bland de bästa i sitt band som nu turnerar i Sverige!

Varmt välkomna till sista konserten för i vår på Seffle Jazz Club! Önskar

Eva Löfvendahl – ordförande.

2019-03-14 More Than A Pair, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 14 mars får Seffle Jazz Club åter besök av Göteborgsbaserade More than a pair. Det utlovas utåtriktad vokaljazz, låtar ur The Great American Songbook, mustig Swing, lite New Orleans, raska tempon, en gnutta Blues, tendenser av Bop och spår av instrumental jazz! Med andra ord; musik helt i Seffle Jazz Clubs smak!  

Bandet består av Pernilla Andersson; sång, Samule Olsson; trumpet, William Olsson; tenorsax/flöjt, Staffan Wingefors; piano, Yasuhito Mori, kontrabas och Edward Olsson; trummor. Edward Olsson: trummor. Kärnan kan sägas vara Pernilla och Samuel. De möttes en regnig onsdagskväll i november. Pernilla var på ett musikställe i Göteborg med en kompis för att fira att de var klara med sitt sociologikursarbete. Samma kväll spelade Samuel på just det musikstället. Mot slutet av konserten blev det jam, Pernilla kom upp och sjöng en låt. Så fixar man både en partner och ett band! 

Pernilla Andersson från de halländska skogarna är en naturbegåvning, hon har sjungit hela sitt liv och det märks. Hennes röst är okonstlad och kan uttrycka värme, glädje, sensualitet, humor, vemod, ja liv i största allmänhet och, kanske viktigast av allt, hon har en fantastisk självklar och oemotståndlig rytmik!  

 
Samuel Olsson, född i Sunne är en välkänd profil i den svenska jazzen. Spelar trumpet i Bohuslän Big Band och var en av frontfigurerna i gruppen Marmaduke. Samuel är en erfaren arrangör och ligger såklart bakom de finurligt genomarbetade arrangemangen för More Than a Pair. Förutom Pernilla och Samuel möter vi I More Than a Pair Samuels bröder Edward Olsson och William Olsson. De tre brödernas samspel är något utöver det vanliga, man kan säga att de spelar som bröder.  
Edwards trumspel rymmer i princip hela jazzhistorien, hans trumsolo är ett äventyr! William spelar här mest tenorsaxofon men kanske får vi höra något mer av de tiotal instrument han trakterar (!). Stefan Wingefors, även han uppväxt i Sunne, spelar piano i gruppen. Samuel och Stefan har musicerat ihop mer eller mindre regelbundet i exempelvis Bohuslän Big Band, Sommarteatern på Gunnebo Slott och i tillfälliga jazzkonstellationer. Yasuhito Mori kommer ursprungligen från Tokyo; men har bott i Göteborg sedan 80-talet. Han har spelat med ”alla” t.ex. Toots Thielemans och Stan Getz och kan utan problem gå under epitetet ”legend”. 

Årsmöte startar upp kvällen kl. 19.00. Konsert startar 19.30. Plats som vanligt First Royal Hotel Säffle. Välkomna! 

 

Eva Löfvendahl 

2019-02-21 Second Line Jazzband, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Anna Käll

Torsdagen den 21 februari gästas Seffle Jazz Club åter av jazzburgarna, göteborgarna i Second Line Jazzband. Gruppen utgör sedan ett antal år en publikfavorit på jazzklubben och deras humoristiska framträdanden inom trad jazz och glad jazz domänen brukar glädja alla som gästar klubben. I gruppen ingår Jesper Albrektsson (trumpet och sång), Niclas Carlsson (trombone och sång), Olof Skoog (saxofon, klarinett och sång), Anders Wasén (banjo), Per Bach (bas) och Johan Horner (trummor). De är alla eminenta musiker; som blandar och ger under ledning av Niclas Carlsson som också var med och startade bandet 1989. Med andra ord firar gruppen i år sitt 30-års jubileum.

De turnerar året om; särskilt på olika trad-jazz festivaler runt om i Norden och Europa. Sist gång de glada gozzarna gjorde klubben den äran var hösten 2016; men den som väntar på något gott får alltså höra dem igen nu! Riktigt god kvalitetsjazz rakt över kan publiken vänta sig. Med Niclas Carlsson som ledare kan vi också vänta oss humoristiska inslag av gott göteborgskt märke; ja en kväll med Second Line Jazz Band är något av en vitaminkick i vintermörkret.

Sammanfattningsvis kan sägas att de kvällar Second Line Jazzband gästar Seffle Jazz Club; de kvällar har vi också den gladaste publiken! De brukar ta emot bandet med öppna armar!

Eva Löfvendahl - ordförande

2019-01-10 Klubbafton, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Anna Käll

2018-11-08 Bernt Rosengren Quartett, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Eva Hellquist Lindström

Torsdagen den 8 november ger Seffle Jazz Club sin sista konsert för höstsäsongen. Bernt Rosengrens Quartet står för den sprakande avslutningen. Förutom Bernt på tenorsaxofon hör vi också Stefan Gustafson – piano, Hans Backenroth – bas samt Bengt Stark – trummor. Kvartetten har spelat tillsammans i drygt 15 år och har både förvaltat och förädlat jazzens musikarv.


Bernts musik har sina rötter i 1940-50-talens beboptradition och han betraktas idag som en av de allra främsta inom svensk jazzmusik. Bernt bjuder på en del egna låtar och på standardmelodier, särskilt gärna spelar kvartetten ballader.


Roger Bergner skriver i Orkesterjournalen (2017 09 17) om deras senaste CD Songs från 2017:


”På ett emotionellt plan finns allt man kan önska, fina melodier som genom arrangemangen besjälas och ger uttryck för djup och mening, helt oberoende av tid och rum. Detta kräver naturligtvis musiker av högsta rang och Rosengren har i sin samspelta kvartett samlat en mycket fin pianist, en mästerlig basist i världsklass och en trumslagare som lyckas med att förena kraft med sans och finess. Rosengren själv, med livslång erfarenhet, väl förtrogen med jazzens olika språk, spelar uttrycksfullt och innehållsrikt, på ett sätt som bara en riktig mästare kan!”


Som alla förstår har vi sparat de bästa jazzkaramellerna till sist!


Eva Löfvendahl, Ordförande Seffle Jazz Club

2018-10-11 Karl Olandersson Kvartett, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Anna Käll

Trumpeten i centrum as usual men även sång denna gång.

Seffle Jazz Club gästas åter av trumpetaren Karl Olandersson. Sist gång han gjorde jazzklubben den äran var i april 2016; då med det svenska jazzfusionsbandet Beat Funktion. Nu återvänder han med sin kvartett; som förutom honom själv består av hans tillika högklassiga musikervänner Magnus Hjort piano, Martin Sjöstedt bas och Daniel Fredriksson trummor. Karl Olandersson räknas som en av Sveriges bästa trumpetare och jazzpubliken kommer kanske också att få höra honom sjunga denna gång. På sin helt nyligen nyutkomna CD ”Simple as that” återfinns nämligen en rad låtar där Karl också sjunger. Karl Olanderssons kvartett har en härligt musikalisk bredd där det smittande och sammanfattande ordet är Sväng.

Orkesterjournalen beskriver i sin recension av CD:n ”Simple as that” att Karl Olandersson blivit en väl synlig musikant på den svenska jazzscenen:

”På den nyutgivna skivan får man stifta bekantskap med honom där han demonstrerar sitt helt egna trumpetspel. Han har både styrka och intensitet i utspelet. Dessutom visar han upp ett rejält omfång med toner hämtade flera trappor upp. I tonen märks en skärpa som skiljer honom från andra i generationen. En energi där han också använder möjligheten att av och till spela med till häften nedtryckta ventiler. Det har framförts någon gång att han haft spelmässiga likheter med Chet Baker. Men det finns inget hörbart av den traditionen i det härsammanhanget. Istället märks några likheter med idag bortglömda swingtrumpetare som mer eller mindre anpassade sig till bopidiomet under tidens gång. Hos Karl Olandersson finns rörligheten och tekniken som förr kunde avhöras av dessa trumpetare under 1950-talet. Man uppmärksammar också Olandersson friska attacker. Ett fint angrepp på de enskilda tonerna.… I ett antal nummer framträder också den sjungande trumpetaren. Han har en ljus tenor men med samma skärpa som i trumpettonen. Medmusikanterna inte bara bidrar utan visar även fram sina särdrag. Pianisten Magnus Hjort gör ett antal utmärkta solon med sprittande toner. Basisten Martin Sjöstedt demonstrerar stabila basgångar med finurligt hållna solon därtill. Daniel Fredriksson åskådliggör ett fint swingkomp rakt igenom och medverkar till det fina resultatet (Leif Wigh, källa https://orkesterjournalen.com/wordpress/?p=22299)

Som framgår får alltså Seffle Jazz Club fint besök! Varmt välkomna åter igen kära jazzvänner!

Eva Löfvendahl

Ordförande Seffle Jazz Club


2018-09-13 Thou Shalt Swing, First Hotel Royal, Säffle

Foto: Anna Käll

Thou Shalt Swing; swing i bästa Django Reinhard och Stéphan Grappellis anda

Plats: First Hotel Royal, Säffle. Tid: 19.30. Inget förband.

Torsdagen den 13 september hälsar Seffle Jazz Club välkommen till det svorska jazzbandet Thou Shalt Swing. Svorska för att det ingår både norrmän och svenskar i bandet, eller rättare sagt en norsk kvinnlig jazzviolinist och tre svenska musiker. Förutom Terese Lien Evenstad – violin, hör vi även Joakim Sandgren – gitarr, Albin Vesterberg – gitarr och Daniel Forsberg – bas. Och mycket riktigt; inga trummor – för det ingår inte i den typ av musik bandet spelar; nämligen musik från 30 och 40-talets Paris i Django Reinhardts och Stéphane Grappellis anda. Musikstilen kallas Jazz Manouche men även String swing och blev känt på 30-talet genom den Franska Hotkvintetten. Och just det; musiken svänger ordentligt!

Läser man de recensioner som finns om detta jazzband; förstår man att publiken i Seffle Jazz Club kan se fram emot en riktig högtidsstund denna första jazzkonsert för säsongen:

“Populationen jazzviolinister har alltid varit liten men stark. En av orsakerna till detta är att violin är ett svårt instrument. Trots talang och begåvning krävs det mycket övning. Med Stephane Grappelli som riktmärke har Terese övat och övat och övat och till sist hittat fram till ett eget uttryck. Hon spelade med auktoritet, ledigt, svängigt, tekniskt briljant och perfekt välnyanserat. Grappelli njöt säkert i fulla drag på sin molnkant. Joakim och Albin hade helhjärtat botaniserat i den Reinhardtska myllan och samlat ihop det bästa från hans korta men framgångsrika karriär. Särskilt från tiden han spelade akustisk gitarr. Därefter har de blandat ingredienserna till sin egen variant på originalet. De samsades broderligt  att spela ett stöttande ackompanjemang och fantasifulla soloutflykter. Med fantasins hjälp kunde man nästan tro att Django himself återuppstått. Gitarrerna klingade exakt som man hört på hans skivor. I Hans Backenroths kölvatten har vi fått fram många bra basister. En av dem var kvällens rytmiska ankare, Daniel Forsberg, som verkligen fick göra rätt för gaget. Med fast hand höll han den rytmiska lågan levande utan att någon gång svikta. Spelet var lika stadigt som Gibraltarklippan. Det är sjuttio år sedan Django Reinhardt gick ur tiden men hans musik lever vidare genom entusiaster som Thou Shalt Swing!”

– Hans-Erik Bergman, Sundsvall tidning 23/10, 2017

Seffle Jazz Club återgår under höstsäsongen till traditionsenliga torsdagkvällar. Samma plats samma tid; och förhoppningsvis samma jazzsugna publik – som nu fått vänta sedan Papa Piders Jazzband fyllde Kulturmagasinet i Åmål en ljum junikväll.


Eva Löfvendahl Ordförande Seffle Jazz Club


2018-06-28 Papa Piders, Åmåls gamla kyrka, magasinet i gästhamnen.

Foto: Anna Käll

Seffle Jazz Club arrangerar en jazzkonsert på Kulturmagasinet i Åmål torsdagen den 28 juni med Göteborgsbandet Papa Pider´s Jazzband. Bandet, som funnits sedan början av 60-talet, är en av Göteborgs mest populära jazzband. De har sina rötter i den klassiska New Orleans-jazzen och spelar idag en revivaljazz med mycket sång och ibland också skiffle, som den framfördes i tradboomens England med artister som bl.a. Chris Barber.


Låtar av Duke Ellington, WC Handy och Huddie Ledbetter blandas och ges i ett rivigt tempo till publikens förtjusning - om man tillhör dem som tycker att jazz, det är när foten börjar stampa - då är man på helt rätt plats denna kväll!


Bandet lades ned under en tid fr.o.m. mitten av 80-talet men startades upp igen med en ny uppsättning 2010 på initiativ av bandets originaltrumslagare Bosse Lindgren. Förutom Bosse på trummor hör vi idag Klas Nilsson på trumpet och sång, Sverker Nyström på klarinett, saxofon och sång, Pider Åvall (som gett bandet sitt namn) på trombon och sång, Anders Hultman på banjo och sång samt Claes Nordborg på bas och sång. Med denna uppsättning har bandet besökt en rad länder; och glatt sin publik.


Konserten i Åmål sker på initiativ av Åmåls Squaredansförening; som under aktuell vecka har en danskurs förlagd till Åmål. Just denna kväll kommer därför Kulturmagasinet att gästas av de som besöker kursveckan. Men då gladjazz är just glad jazz och älskas av många är konserten öppen för alla.


Det är dessutom extra roligt att Seffle Jazz Club kan ge en konsert i Åmål; eftersom många medlemmar kommer från Åmål och Dalsland. Vi hoppas därför att det kan bli en tradition med en sommarkonsert på denna sidan länsgränsen. Biljett köpes i kassan. Se annons i dagspress alt. vår hemsida www.safflejazzclub.se


Eva Löfvendahl – ordförande Seffle Jazz Club

2018-04-07 Vika Band från Oslo, First Hotel Royal Säffle

Seffle Jazz Club har nått fram till sin sista konsert för våren 2018. Åter igen blir det lördagsjazz! Platsen är densamma som vanligt; Royal First Hotel i Säffle, i nyrenoverade baren. Konserten ges kl. 15.00 och jazzklubben gästas då åter av det norska Oslo-baserade bandet Vika Band. Vika Band har tagit sitt namn från Pipervika och firade 25 år på scenen hösten 2016.


Bandet; som spelar tradjazz/gladjazz består av sju herrar; som har Lysaker som sin hemmascen. De framträder på konserter hela året; i hemlandet men också, som nu, i nabolandet. Deras logotype består av ett frimärke med en stämpel på, från Vika postkontor. Motivet är Oslo rådhus som f.ö. ligger längst in i Pipervika!


Cato Tindberg på träblås är bandets ledare. I det 26 år gamla tradjazz bandet återfinns också  Magne Braaten; sång och trombon, Tom Böttger; trumpet, Poul Goldman; banjo och gitarr, Tor Haugum; piano, Askjell Hjellvik; bas och Svein Fagersand;  trummor. Första gången Vika Band gästade jazzklubben i april 2017 blev det en succé; så det bestämdes direkt att bandet skulle spela igen i Säffle våren 2018…och nu är det alltså dags för herrarna att återse Säfflepubliken!


Det blir tradjazz för hela slanten vid säsongsavslutningen; men vän av denna jazz genre behöver bara vänta tills torsdagen den 26 juni 2018 för att åter kunna stampa takten  – då återfinns nämligen Papa Piders Band på Kulturmagasinet i Åmål med tradjazz i ett samarrangemang med Åmåls Squaredansförening där det lär finnas jazzdiggare av stora mått.


Seffle Jazz Club deltar också i Nationaldagsfirandet i Kanalparken och på Jazz And Art By River i Säffle senare på försommaren,  i sin iver att sprida jazzbacillen i våra trakter. 


Men först; varmt välkomna till Royal First Hotel i Säffle lördagen den 7 april kl. 15.00 för att lyssna på Vika Band från Oslo! Ungdom under 20 år har som vanligt fri entré.


Eva Löfvendahl 

2018-03-15 Mads Tolling Quartet, First Hotel Royal Säffle

Först årsmöte.

Sedan konsert med Mads Tolling Quartet

Foto: Anna Käll

Mads Tolling Quartet på Seffle Jazz Club

Torsdag 2018 03 15  kl. 19.00 (årsmöte), konsert start kl. 19.30.

First Hotel Royal i Säffle

Torsdagen den 15 mars gästas Seffle Jazz Club åter igen av den danske violinisten Mads Tolling med kvartett. Med Mads spelar denna kväll gitarristen Jacob Fischer - som spelade med Svend Asmussen i 15 år; basisten Matthias Petri samt trummisen Andreas Svendsen. Kvällen kommer att bjuda både på swing, samba och lite ”Gypsy med Grappelli”.

Mads föddes i Köpenhamn 1980 och började spela klassisk fiol som 6-åring och i tonåren började han snegla åt populärmusik; rock och jazz. Det lär f.ö. ha varit hans far som gav honom ett kassettband med Miles Davies musik och fick honom intresserad av jazz. Vid 20 års ålder flyttade Mads till USA för vidare musikaliska studier (jazz). Han har spelat på många av de främsta jazzscenerna i världen, både som solist och i olika jazzkonstellationer.

Mads är både musiker och kompositör och lärare verksam vid Berkeley’s Jazzschool Institute i Kalifornien/USA. När han inte musicerar gillar han att spela golf, tennis och – att klättra i berg! Kanske ett bra komplement till musikaliska höjder…?! Han lär ha bestigit Kilimanjaro i Tanzania med sin far!

Den tvåfaldige Grammy Award-vinnande danske violinisten är också inspirerad av landsmannen Svend Asmussen, även kallad ”The Fiddling Viking”. Redan som 15-åring kontaktade Mads Svend Asmussen för uppmuntran och råd medan han utbildade sig till jazzviolinist. Ett av de råd han fick var: ”Bara lyssna på Stuff Smith”, vilket han också gjorde. Mads höll kontakten med Svend och för några år sedan donerade Svend en stor del av sin musiksamling till Mads, däribland många original och handskrivet material. Detta för att musiken ska kunna förmedlas vidare till nästa generation.

Varmt välkomna till Seffle Jazz Club, torsdag 2018 03 15. Kvällen inleds med årsmöte kl.19.00 varpå konserten följer kl. 19.30.

Se Mads Tolling officiell hemsida / där finns fler bilder dock ej på den aktuella kvartetten:

http://madstolling.com/


2018-02-01 Caroline Waters Trio. Förband - Geijerskolans elever, First Hotel Royal Säffle

2018-01-18 Klubbkväll, First Hotel Royal Säffle

_____________________

2017-12-07 Glen Miller Orchestra Christmas Show, Medborgarhuset

2017-11-18 Elisabeth Kontomanou, Royal Comfort Hotel

2017-10-14 Stefan Blomqvist med vänner, Royal Comfort Hotel

2017-09-16 More Than a Pair, Royal Comfort Hotel

2017-04-22 Vika band, Royal Comfort Hotel

2017-03-16 Amanda Sedgwick kvintett, Royal Comfort Hotel

2017-02-23 Nils Landgren och Johan Norberg, Medis

2017-01-12 Klubbkväll, Royal Comfort Hotel

____________________

2016-12-13 The Christmas Feeling, Medborgarhuset

2016-11-10 The New York Jazz Exchange, Comfort Hotel Royal

2016-10-26 Rigmor Gustafsson, Medborgarhuset

2016-10-20 Second Line Jazz Band, Comfort Hotel Royal

2016-09-29 Karin Krog

2016-09-08 Gustav Lundgren Trio med Aurélien Trigo (Paris)

2016-09-03 Eva Löfvendahl med Autumn Leaves, i Millesviks Kyrka, under Skördefesten

2016-09-02 Tarabband, Kanalparken, under ljusfesten i Säffle

2016-04-21 Beat Funktion, Medis Dansrotundan i Säffle

2016-03-17 DLB = Dominique, Lakin, Bådal. Gästartist - Amanda Sedgwick. Hotel Royal

2016-02-25 Mads Tolling Quartet, Comfort Hotel Royal

2016-01-28 Terje Dyrud Kvartet, Comfort Hotel Royal

2016-01-14 Klubbafton Comfort Hotel Royal

____________________

2015-11-26 Tomas Janzon Trio, Comfort Hotel Royal

2015-10-22 Budapest Swing Jazzstep Band, Comfort Hotel Royal

2015-10-01 Monica Borrfors, Comfort Hotel Royal

2015-09-10 Papa Piders jazzband Comfort Hotel Royal

2015-05-16 Monter och musik på scen. Aktiva Säffle på Medborgarhuset

2015-05-02 Geddraget med Lennart Gedda och band. Silvenska villan

2015-04-16 Filip Jers Trio. Comfort Hotel Royal

2015-03-19 30års-jubileum; The Hebbe Sisters, Buffé, Lake Wakohe. Comfort Hotel Royal

2015-02-19 Årsmöte och Mathias Algotsson Quartet. Comfort Hotel Royal

2015-01-22 Isabella Lundgren med trio. Comfort Hotel Royal

2015-01-08 Klubbafton, Seffle Jazzclub. Klubbens egna musiker. Comfort Hotel Royal

____________________

2014-11-13 Second Line Jazzband. Comfort Hotel Royal

2014-10-16 Frank Vignola och Vinny Raniolo. Comfort Hotel Royal

2014-09-18 Tousché.

2014-09-06 Lindy Hop-galan.

2014-06-07 Jazz & Art By River, Silvenska parken.

2014-04-24 Karin Hammar Quartet.

2014-03-29 Naturröstens hemlighet.

2014-03-20 Deborah Brown med Andreas Pettersson Quartet.

2014-02-20 Trinity.

2014-01-23 Senior Swing Seven.

2014-01-09 Klubbafton

____________________

2013-11-21 "CBQ" - Contemporary Bebop Quintet.

2013-10-24 Sångerskan Vivian Buczek med "Claes Crona Trio" och Peter Asplund.

2013-10-03 "Second Line Jazz Band".

2013-09-12 Sångaren Peter Gets med "Stockholm Jazz Trio".

2013-06-08 Jazz & Art By River.

2013-05-16 "Swing Cats".

2013-04-18 Soundstream Jazz Sextet.

2013-03-14 Klubbafton med jazzfilmer.

2013-03-07 Touché.

2013-02-14 Isabella Lundgren med Kvintett.

2013-01-17 Petur "Island" Östlund Organ Explosion.

2013-01-10 Klubbafton.

______________________

2012-11-08 Sinne Eeg med Trio

2012-10-11 Peoria Jazz Band

2012-09-20 Jonas Plays Gullin.

2012-06-09 Jazz & Art By River

2012-04-19 Anna Sise sings Billie Holiday

2012-03-15 Alingsås Jazzensemble

2012-02-24 Trio X.

2012-02-16 Olof Skoog Kvartett

2012-01-26 The Sean Nowel Quintet

______________________

2011-11-22 T-Bear & The Dukes of Rhythm

2011-10-24 Stockholm All Swing Stars

2011-09-15 Annelie Evaldsson Quartet med Peter Asplund

2011-06-07 Jazz & Art By River

2011-04-14 Monica Sings Monica - Monica Borrfors med Trio

2011-03-17 Soundstream Jazz Sextet

2011-02-17 Swedish Swing Society

2011-01-20 Björn Dahlin Trio

______________________

2010-11-25 Bosse Broberg/Roland Keiser.

2010-11-04 Fredrik Olssons Kvintett

2010-10-16 Klubbens 25-årsjubileumskonsert

2010-09-09 Sir Bourbon Dixieland Band

2010-06-08 Jazz & Art By River

2010-04-15 The Hot Club The Norvége

2010-03-25 Klubbafton

2010-03-04 Sinne Eeg med Trio

2010-02-11 Ulf Wakenius och Pierre Swärd

2010-01-21 T-Bears The Dukes of Rythm

______________________

2009-11-26 Jörgen Zetterquist med vänner

2009-10-29 Janne Rellemarks grupp

2009-09-24 Jazz á la cart. Christian Paulins Grupp

2009-09-03 Bohuslän Big Band med Veronica Mortensen

2009-06-07 Jazz & Art By River

2009-04-23 Gunnar Bergsten Quartet

2009-03-19 Jester Thilo Quartet

2009-02-19 Karin Burman Quintet

2009-01-22 A Tribute to Ray Charles. Anders Wättring med Göteborgsgrupp

______________________

2008-12-10 Bohuslän Big Band med Rigmor Gustafsson och Nils Landgren

2008-11-27 Kjell Öhman Quartet med Meta Roos

2008-10-23 Amanda Sedgwick Trio

2008-09-25 Stokstad/Jensen Trad.Band

2008-06-14 Swing Cats

2008-04-10 Egba

2008-03-05 Claes Janson/Mikael Skoglund Quartet

2008-02-21 Marmaduke

2008-01-24 Nora Nostra Orchestra

_______________________

2007-12-06 Klas Lindqvist/Ulf Johansson Werre Duo

2007-11-15 Carling Family

2007-10-18 Anders Ellman Sextett

2007-09-20 Jazz Preachers

2007-06-02 Sweet Jazz Trio

2007-04-19 Monica Borrfors

2007-03-28 Mats Öberg Trio

2007-02-01 Kjell Öhman Trio + Bertil Jonason & Karl

2007-01-11 Swing Cats

_______________________

2006-11-09 Unit med Maúcha Adnet sång

2006-10-19 Bo Tigrén Trio

2006-09-28 Nicola Mitrovic/Uffe Flink Quintet

2006-09-07 Söderqvist-Rosengren Jazz Experience med Clarisse Movembe sång

2006-06-08 Jörgen Zetterquist med vänner

2006-04-20 Kjell Öhmans Kvintett med bertil Jonasson

2006-03-23 Foten Swing Bryggeri (Norge)

2006-02-23 de Boer/Liljeqvist band

2006-02-02 Jazzcafé Åmål SJC Bandet & Take Five

2006-01-19 Peoria Jazz Band

_______________________

2005-12-01 Boo Egebjer Quartet

2005-11-10 Martina Almgren Quartet

2005-10-20 The All Scandinavian Pulp Cat

2005-10-06 Fredrik Norén Band

2005-09-15 Swing Cats

2005-08-20 Martin Rhodén Kvintett, Häljebols konstgård

2005-08-06 Sommarjazzcafé - Silvénska - Martin Rhodén

2005-07-29 Ski Storband

2005-07-09 Sommarjazzkapell - Silvénska (SJC6)

2005-05-12 Jazzcafé - Take Five + SJC8

2005-04-14 Ulf Wakenius "In The Spirit of Oscar"

2005-03-17 Le band med Kenneth Arnström

2005-02-24 Tubasextetten

2005-02-09 Jamsession

2005-01-20 Marmaduke

_______________________

2004-11-25 Hot Club de Suéde.

2004-11-10 Musikcafé Åmål - Take five och SJC7 med Kjell Ohlson

2004-10-14 Classic Jazz ensemble med Clarisse Muvembo

2004-09-23 MP5 (Radioinspelning)

2004-09-02 Jazzcafé med SJC7 och Martin Rhodén med vänner

2004-08-29 Häljebols Konstgård - Klabbes Bank

2004-08-07 Sommarkonsert Duse Udde - Ski Storband (Norge)

2004-07-31 Sommarjazzcafé - SJC4 med Just Friends

2004-07-10 Sommarjazzcafé - Martin Rhodén med musikaliska jazzvänner

2004-04-15 Unit med bl.a. Jan Allan Erik Norström (7 man)

2004-03-11 Nikolo Mitrovic med Uffe Flink Trio

2004-02-12 Arnström/Lindkvist Swingband

2004-01-15 Castell Collection

_______________________

2003-12-02 Årlig Jamsession

2003-11-20 Boo Kenne Kvartett

2003-10-23 Jazzcafé med Take Five och SJC6

2003-10-09 Boris Jazz´N´Roll Band

2003-09-18 Jörgen Zetterquist med goda vänner

2003-09-05 Arcuskvartetten med Jan Allan, Georg Riedel, Stefan Nilsson

2003-08-07 Sommarkonsert Duse udde-Carlstad Big Band

2003-07-26 Sommarmusikcafé i SJC:s regi

2003-07-05 Sommarmusikcafé i SJC:s regi

2003-04-24 Just Friends

2003-04-09 Seffle Jazz Club underhåller med Take Five och SJC6

2003-03-13 Miracle Hot Five (Tradjazz)

2003-02-18 Robert Nordmark Sextett

2003-01-16 Lars Jansson Trio

_______________________

2002-12-03 Jamsession

2002-11-14 Monica Borrfors + Sweet Jazz Trio

2002-10-17 Seffle Jazzclub underhåller med Take Five och SJC6

2002-10-10 Lasse Lindgren Quartet

2002-09-12 Sliding Hammers

2002-08-30 Sommarkonsert Eldans Badplats - Jazzin Dukes

2002-07-20 Musiksommarcafé med Martin Rhodén Jazztoner

2002-06-29 Sommarmusikcafé - Carl Flemsten Trio

2002-05-23 Nils-Bertil Dahlander Quartet

2002-05-02 Jazzcafé med Take Five & SJC5

2002-04-19 Eskil Columbus Kvartett

2002-03-14 Kristian Jörgensen Kvartett

2002-02-07 Gunnar Bergsten/Lillen Andersson Quartet

2002-01-10 Nisse Sandström Trio

_______________________

2001-12-31 Nyårskonsert i By Kyrka - Björn J:son Lindh.

2001-11-21 Jamsession

2001-11-15 Ulf Wakenius Kvartett

2001-10-19 Hacke Björksten m Ulf Johansson-Werre (Åmål)

2001-09-29 Teåra Swing Quintet (Långserud)

2001-09-14 "Just Friends" - Lasse Sjösten (4)

2001-08-25 Teåra Swing Quintet med Yvonne Lundin

2001-08-24 Hönefors Big Band

2001-07-14 Musikcafé Carl Flemsten Trio

2001-06-30 Musikcafé - Jazztoner med SJC4

2001-06-14 Svante Thuresson & Munkfors Big Band

2001-04-06 Christina Gustafsson Kvintett

2001-03-08 Karin Hammar Kvintett

2001-02-09 CBQ

2001-01-18 Uppsalakvartetten med Lars Erstrand

_______________________

2000-11-28 Jamsession

2000-11-23 Jörgen Zetterquist med Vänner

2000-10-27 Erik Nordström Kvintett

2000-09-08 Bernt Egerbladh Trio

2000-08-04 Janne Ersson Big Band - Eldans badbrygga

2000-07-22 Musikcafé Fredrik Falk med vänner

2000-07-08 Musikcafé Mia och Magnus Liljeqvist

2000-04-16 Jubiléumskonsert - Bohusläns Big Band

2000-03-30 Carin Lundin Quintet.

2000-02-11 The Painters-Bengt Andersson/Nisse Sandström

2000-01-24 Daniel Nolgård-Workshop Musikskolan

2000-01-21 Uffe Flinks Trio med Göran Palm (ACC).

_______________________

1999-12-01 Jamsession

1999-11-17 Digest

1999-10-14 Änglaspel

1999-09-16 Andréas Westman Kvartett

1999-08-06 Greta Olsson Kvartet (Långserud)

1999-07-24 Henrik Gillgren Trio (Silvenska)

1999-07-03 Leif Hultin med Gun Britt Gustafsson (Silvenska)

1999-05-06 Swing & Sweet m. Erik & Jörgen

1999-04-12 "In My Solitude" med Håkan Lewin + (Säffle Kyrka)

1999-03-25 Ulf Johansson Trio

1999-02-25 Cecilia Wennerström Quartet

1999-01-15 Lasse Törnqvist - Sweet Jazz Trio

_______________________

1998-12-02 The Stan Hasselgard Story-Kirk Sextett

1998-10-30 Roland Keijser Kvartett

1998-09-18 Miles Davids-Projekt

1998-08-17 Paris All Stars - Tribute to Louis Armstrong

1998-08-09 Munkfors Big Band med Claes Jansson (Eldan)

1998-08-08 Teåra med Yvonne Lundin, Kurt Bertrandson (Silvenska)

1998-06-27 Jasmin Quartet (Silvenska)

1998-04-23 Sop med Boel Johansson

1998-03-05 Bernt Rosengren Oktett-Porgy & Bess

1998-02-12 Andreas Pettersson med Bingert, Öhman, Gardiner, Smedby

1998-01-16 Swing och Sweet med Erik och Jörgen

_______________________

1997-12-08 Lena & Jonken med Nolgård Trio

1997-11-25 Jamsession

1997-11-14 Lasse Sjösten med Gunnar Lidberg (violin)

1997-10-15 Rigmor Gustafsson med Amerikanskt komp

1997-09-12 Leif Hultin Swing Quartet med Dalslandsmusiker

1997-08-07 Torbjörn Karlsson + Björn J:son Lindh (Eldan)

1997-07-22 Teåra med Yvonne Lundin + K Bertrandson (Silvenska)

1997-04-16 Krister Andersson Quartet med Orrje, Wikström, Stark

1997-03-12 "I Svängigt Sällskap" med Nils Lindberg, Landgren

1997-02-18 Rolf Jardemark Trio med Thomas Gustafsson

1997-01-15 Robert Henrikson Blues Band

_______________________

1996-11-12 Pierre Swärd med Ottesen, Rolin

1996-11-01 Rigmor Gustafsson med Nolgård, Olsson, Jan Johansson

1996-10-24 Christiania Jazz Band

1996-09-19 Roffe Eriksson med Nolgård, Werling, Olsson, Loewe

1996-04-12 Nannie Porres med Lasse Sjösten

1996-03-13 C.B.Q

1996-02-06 Peter Gullin

1996-01-21 Broberg-Zetterquist med Dans

_______________________

1995-12-05 Jamsession

1995-11-25 Monica Borrfors Quintet

1995-11-17 Svante Turesson med Trio-Förband: Hoffgaard

1995-10-24 Greta Olsson med Quintet

1995-09-11 Chicago Express

1995-04-28 Melkers Svänggäng med Teåra

1995-04-10 Karin Krog

1995-03-15 Bengt Andersson Quintet

1995-02-07 Arne Domnerus Trio

1995-01-18 Night Cats

_______________________

1994-12-06 Jazz Furniture

1994-11-09 Anders Wihk Trio

1994-10-19 Lena Willemark med EEE

1994-09-27 Trattbandet med Marty Grosz

1994-04-25 Jamsession

1994-04-06 En Kväll med Lars Gullin Musik

1994-03-15 Ingesounder Big Band

1994-03-05 Carlstad Big Band

1994-02-15 Maffy Falay Sextett

1994-01-17 JösseJazz Broberg-Zetterquist/Lotten Norbergs kv.

_______________________

1993-12-01 Esbjörn Svensson-Kurskväll- Vad är jazz?

1993-11-30 Esbjörn Svensson Trio

1993-11-15 Jamsession

1993-11-10 Just Friends med Karin Inde

1993-10-13 Jazzgruppen Corpo

1993-09-20 Svend Asmussen Quartett

1993-04-20 Carnegie Jazz Band

1993-04-04 Jamsession

1993-02-26 Sophisticated Ladies

1993-02-04 Kustbandet

1993-01-18 Bengt Andersson Quintet

_______________________

1992-11-18 Brazz Brothers

1992-11-04 J.Ohlsson Quartet med Karin Inde

1992-10-28 Jazzcafé

1992-10-12 Guitars Unlimited

1992-09-21 Jan Allan med Lars Jansson Trio

1992-05-06 Lulu Alke Kvartett

1992-04-09 Jamsession

1992-03-16 Jörgen Z med Harry Bagarns Septet

1992-02-12 C.B.Q

_______________________

1991-12-04 Spisarkväll

1991-11-26 Lee Konitz med Lasse Sjöstens kvartett

1991-11-06 Peter Gullin Trio

1991-11-05 Jamsession

1991-10-13 "Unga Musiker" med Avenue (Säffle) PB Six Pack-Ingesund

1991-09-22 Siverts New Orleans Stompers

1991-04-28 Monica Borrfors Quintet

1991-03-12 Broberg-Zetterquist ork.

1991-02-14 Lars Erstrand med Roy Williams (trombone)

_______________________

1990-12-08 Ulf Wakenius Kvintett

1990-10-17 Bernt Egerblahds Quintet med Lena Selnert

1990-09-17 Red Mitchel Med Jan Johansson

1990-04-25 Jazzinjacks

1990-04-09 Nannie Porres med Bernt Rosengren

1990-03-28 Georg Riedel Trio med Claes J. +Tingvallaskolans kör

1990-02-04 Trattbandet

_______________________

1989-11-23 Med Turteatern-sång- och musikföreställning

1989-11-12 Tollarparn-Förband Du&Jag Liljequist-Svensson Gitarr

1989-10-26 Fine Together

1989-09-28 Gustavo Bergalli Quartet

1989-09-21 Lasse Sjösten-Säffle Kyrka

1989-04-13 Jörgen Zetterqvist

1989-03-19 Peoria Jazzband med Bro Kyrkokör-Bro Kyrka

1989-03-09 CBQ

_______________________

1988-11-10 Bernt Rosengren Kvart.

1988-09-29 Monica Borrfors

1988-09-22 Peoria Jazzband

1988-05-28 Lasse Sjösten Kvartett

1988-04-27 Guitars Unlimited

1988-03-17 Jan Allan med Trio

1988-02-14 Broberg-Zetterqvist Sextett

________________________

1987-11-04 Fredrik Norén Ork.

1987-09-24 Lasse Erstrand med Trio

1987-09-19 Lasse Sjösten Ork.- Skymningskons, By Kyrka

1987-04-08 Putte Wikman med Trio

1987-03-11 Lasse Sjösten

________________________

1986-12-06 Staffan Linton

1986-10-26 Prime Time

1986-10-12 Lena och Jonken

1986-03-26 Erstrand Lind Kvart.

1986-03-03 Standard Selection med George Masso, TRB

1986-02-09 Falu Blåskvintett/Håkan Lewin Kvart.

_______________________

1985-12-03 Åke Johansson Trio

1985-11-18 Harry Bagarns Septett

1985-11-06 Bertil Johansson Kvintett

1985-09-30 Four Winds

1985-06-10 Spisning, diskussion